504,219 active members
4,756 visitors online
Register for free
Login

Thread: uc100

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    6

    uc100

    I have a machine that I built about 4yrs ago. I am running Mach3 with a uc 100 the machine works fine and runs the g code fine.I am using vcarve and the post processor for Mach3
    About haft way through cutting it has a problem one of the axes stop working it will be the x/z or one of the y motors will stop working I will need to close the hole machine down and start all over.
    Does anyone know what happening or has anyone else had this problem.

  2. #2
    Community Moderator ger21's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    34505

    Re: uc100

    If Mach3 appears to be functioning properly, I'd check the stepper drives first.
    Gerry

    UCCNC 2017 Screenset
    http://www.thecncwoodworker.com/2017.html

    Mach3 2010 Screenset
    http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

    JointCAM - CNC Dovetails & Box Joints
    http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html

    (Note: The opinions expressed in this post are my own and are not necessarily those of CNCzone and its management)

Similar Threads

  1. UC100 and C10 Bob
    By kingofl337 in forum CNC4PC
    Replies: 5
    Last Post: 06-21-2019, 12:17 PM
  2. UC100
    By JohnHaine in forum UCCNC Control Software
    Replies: 4
    Last Post: 12-08-2018, 10:23 AM
  3. USB 3.0 vs. USB 2.0 for UC100
    By JukeBox in forum UCCNC Control Software
    Replies: 3
    Last Post: 06-18-2018, 09:20 AM
  4. Question about using UC100
    By gene8522 in forum UCCNC Control Software
    Replies: 4
    Last Post: 01-30-2017, 03:41 PM
  5. UC100
    By naijin in forum Australia, New Zealand Club House
    Replies: 5
    Last Post: 02-01-2016, 04:04 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •