527,850 active members*
2,660 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3

    Vytek Rebel Router questions

    Has anyone ever heard of a vytek rebel 4x8 cnc router table before? I have seen rebel II models online but can't seem to find any info on the rebel I anywhere? I am thinking about buying one but I am not 100% sure it works because it is at a used equipment warehouse and nobody there knows anything about it. Most of the rebel II models I have seen are laser systems. Any help would be greatly appreciated. Also, if the stepper motors were bad how much trouble do you think it would be to swap the stepper driver and motors out for another brand? Thanks again for any help!!!

  2. #2
    Gold Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    2459
    this fellow retrofits them, and yes parts are available!!

    http://www.cncexperts.com/

    jim
    James McGrew CAMaster 508 ATC
    www.mcgrewwoodwork.com http://dropc.am/p/EJaKyl

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    1

    Rebel Vytek

    I have a Vytek Rebel 4 x 8 cnc with a 7.7 perske spindle. Bought it used in 01 and never had any problems until now. The controller which is an AMC3 went out on it and is nowhere to be found. Can answer some questions about parts and may be upgrading to a newer machine. Without the controller the machine is no good, so may have parts available. Call if you want. 843-448-1885. Hope this helps.

  4. #4
    Gold Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    2459
    les i see you are in sc. what type of work have you been doing with your router, have you considered up grading the controller to mach or wincnc, i can show you wincnc here in sc online
    jim mcgrew
    columbia sc
    James McGrew CAMaster 508 ATC
    www.mcgrewwoodwork.com http://dropc.am/p/EJaKyl

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2

    Vy-Tek Controller

    Les - I tried to call you at the number posted - please contact me at 315-423-7446 Ed Amidon - Thank You

  6. #6
    Registered
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2

    Vy-Tek Controller

    Les - I tried to call you at the number posted - please contact me at 315-423-7446 Ed Amidon - Thank You

  7. #7
    Registered
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    101
    For AMC controls follow this link http://www.burny.com/amc3.html

  8. #8
    Registered
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    44
    Quote Originally Posted by wjp9639 View Post
    Has anyone ever heard of a vytek rebel 4x8 cnc router table before? I have seen rebel II models online but can't seem to find any info on the rebel I anywhere?
    My advice: AVOID.

    Its hard to find CAM software that talks to the Vytek stuff, the attitude of Vytek is that you need to pay them to talk to them, they don't publish even basic user info on their website, won't reveal simple info like what baud rate to use to upload programs unless (you guessed it) you pay them, etc etc etc. As a result its hard/impossible to find any community support, very few packages apart from their own ($2000 a time) package drive it etc.

    Buy a machine with a published and open interface, at least you'll be able to interface it to your favourite routing package!

  9. #9
    Gold Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    2459
    the fellow "les" is the guy who traded in the vytec and purchased a CAMaster, send him a pm he might know.

    jim
    James McGrew CAMaster 508 ATC
    www.mcgrewwoodwork.com http://dropc.am/p/EJaKyl

  10. #10
    Registered
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    1

    Enroute software with Vytek Rebel II

    EnRoute software works pretty well with our Vytek Rebel II. We used version 2.3 from 1999 - 2010 in our sign shop, until we upgraded to version 4 this year. Since we've owned this machine, we have cut thousands of signs and it has paid for itself many times over.

    Personally, I have found the Vytek tech support people fairly helpful. We have replaced a couple of motors over the years and they were pretty good about assisting us to diagnose the problem and find the solution.


    Quote Originally Posted by rszemeti View Post
    My advice: AVOID.

    Its hard to find CAM software that talks to the Vytek stuff, the attitude of Vytek is that you need to pay them to talk to them, they don't publish even basic user info on their website, won't reveal simple info like what baud rate to use to upload programs unless (you guessed it) you pay them, etc etc etc. As a result its hard/impossible to find any community support, very few packages apart from their own ($2000 a time) package drive it etc.

    Buy a machine with a published and open interface, at least you'll be able to interface it to your favourite routing package!

  11. #11
    Registered
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    6

    Re: Rebel Vytek

    Hi Les, Do you know which belts the Vytek Rebel 2 uses? Thanks

  12. #12
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    12

    Re: Rebel Vytek

    Quote Originally Posted by ironelephant View Post
    Hi Les, Do you know which belts the Vytek Rebel 2 uses? Thanks
    Camaster knows. When I talked to them last they knew where you could purchase them.

Similar Threads

  1. Vytek laser set up
    By letsdeal07 in forum General Off Topic Discussions
    Replies: 0
    Last Post: 06-06-2014, 10:38 PM
  2. Gcode for Vytek Rebel II
    By Milescnc in forum G-Code Programing
    Replies: 0
    Last Post: 01-15-2013, 04:59 AM
  3. vytek rebel cnc router problems with NEE amc3 servo controller config!!!
    By wjp9639 in forum Commercial CNC Wood Routers
    Replies: 3
    Last Post: 02-09-2009, 12:48 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •