528,054 active members*
3,318 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    1

    Wachendorf encoder?

    Hello,

    I have a Little wabeco D 6000 lathe with mach3 and a wachendorf encoder on the spindel.
    Problem is ,I do Not be able to make a thread, so my question is, does mach3 support this type of Encoder or or is to complex.

    Thanks

  2. #2
    Community Moderator Al_The_Man's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    23452

    Re: Wachendorf encoder?

    Wachendorf encoders come in incremental and absolute.
    Incremental are the most common, especially for DIY, Absolute requires a compatible decoder system.
    Al.
    CNC, Mechatronics Integration and Custom Machine Design

    “Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”
    Albert E.

Similar Threads

  1. Broken BridgePort Encoder, Need new encoder or ServoMotor w/Encoder
    By TNBG_LTD in forum Want To Buy...Need help!
    Replies: 1
    Last Post: 03-18-2020, 08:54 PM
  2. Smoothstepper encoder setup with index out of encoder?
    By Rimbaldo in forum SmoothStepper Motion Control
    Replies: 5
    Last Post: 03-01-2020, 07:25 AM
  3. HOW TO CHANGE ACTIVE ENCODER FROM LINEAR SCALE TO MOTOR ENCODER IN SIEMENS 840D.
    By sandeepmb123 in forum SIEMENS Sinumerik CNC controls
    Replies: 0
    Last Post: 01-02-2014, 08:05 PM
  4. New Spindle Encoder Twice the Resolution of Old Encoder - What to do?
    By ecnels in forum Vertical Mill, Lathe Project Log
    Replies: 1
    Last Post: 10-12-2013, 11:39 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 07-22-2005, 09:51 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •