545,758 active members*
2,204 visitors online*
Register for free
Login

Thread: Touch off

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    6

    Touch off

    Hello, I have a shopmaster mill turn. I am having issues with Mach3 turn, the machine does not have home switches and I'm having a hard time touching off tools. Everytime I touch off x axis and input dimensions of the cut when I set to G0X0 with the tool called it is always off. Almost as if the settings are incorrect or something... The stepper motors c are not skipping. Any help or suggestions

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    18

    Re: Touch off

    How do the numbers on the Delos dro compare to the Mach 3 dro? Is there some lost movement somewhere? Are the steps per unit set up correctly? Backlash?

    Maybe a video would help.

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    18

    Re: Touch off

    This is my ports and pins set up in lathe mode. Hopefully it helps.

Similar Threads

  1. Acromatic 950 Touch Screen Retrofit - No Response From Touch Screen
    By csokoll in forum Controller & Computer Solutions
    Replies: 0
    Last Post: 05-27-2014, 09:41 PM
  2. touch off
    By Montabelli in forum Techno CNC
    Replies: 4
    Last Post: 11-07-2013, 03:57 PM
  3. Replies: 12
    Last Post: 06-05-2013, 06:05 PM
  4. What did I touch
    By scheek in forum Mach Software (ArtSoft software)
    Replies: 0
    Last Post: 03-09-2011, 12:02 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •