508,028 active members
2,531 visitors online
Register for free
Login
IndustryArena Forum > MetalWorking Machines > Milltronics > 3.5 floppy drive or something else? After getting "Runtime error 158 at 0018:18FA"
Page 2 of 2 12
Results 13 to 17 of 17
  1. #13
    Registered
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    121
    Quote Originally Posted by moldcore View Post
    Got one of those USB floppy emulators and still get the same error when loading into the machine or run one after loading. I can run programs directly from the thumb drive however. My guess is that it may be a memory issue in the SBC control. I'll check on that when this project is done with. I've lost a month chasing this thing down and I'm no closer now than when I started. So frustrating. PC based controls suck.
    I had a similar issue, and turned out to be the percent symbol at the beginning of the code used in networking messed up the file when using the emulator or disk drive. Erasing this fixed it. Also with the emulator you have to use a stick 1gb or less. Format to FAT as well

  2. #14
    Registered
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    623

    Re: 3.5 floppy drive or something else? After getting "Runtime error 158 at 0018:18F

    My programs do not have or ever had that percent symbol and they still freeze up. Currently the programs will start, move the X and Y to position, start the spindle, then freeze while lowering the Z with the spindle still running and an error 158 " Sector not found" message. It does this with both the thumb drive and floppy disk. It ran from thumb drive for a few weeks but now get the same message every time even with different usb thumb drives or floppy disks. If I try to load anything into RAM or the parts directory it will shut down and go to DOS screen. I have tried to find Thumb Drives smaller than 8gb with no luck. I can format the 8gb drives with special software that came with the USB drive and that seemed to work. Something is seriously wrong with this machine.

  3. #15
    Registered
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    518

    Re: 3.5 floppy drive or something else? After getting "Runtime error 158 at 0018:18F

    Hi Moldcore. To know Exactly why " Runtime error 158 at 0018:18FA" world require a call to Milltronics and ask . You will need your software version. then they can look up "that" address in that version of software and see "what is what'.

    error 158 in the manual is "sector not found" That could mean, the floppy / emulator, the parts storage on the control or in the RAM. depending on what you are doing.

    sportybob

  4. #16
    Registered
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    623

    Re: 3.5 floppy drive or something else? After getting "Runtime error 158 at 0018:18F

    Quote Originally Posted by sportybob View Post
    Hi Moldcore. To know Exactly why " Runtime error 158 at 0018:18FA" world require a call to Milltronics and ask . You will need your software version. then they can look up "that" address in that version of software and see "what is what'.

    error 158 in the manual is "sector not found" That could mean, the floppy / emulator, the parts storage on the control or in the RAM. depending on what you are doing.

    sportybob
    I Sent the controller to Milltronics and they could not find anything wrong with the controller or floppy emulator I was using. Frustrated to say the least. Something is corrupting the programs when loading onto the thumb drive or floppy. They suggested I remove the CF card in the controller and load the program directly into the parts directory.and that works but removing the CF card requires shutting down the machine then restarting it but that seems to create other problems, like the tool numbers get screwed up. The saga continues...

  5. #17
    Registered
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    710

    Re: 3.5 floppy drive or something else? After getting "Runtime error 158 at 0018:18F

    Endless options exist from my IT days.
    Ask Milltronics to try your usb drive and program in one of their machines.

    Let us know.

Page 2 of 2 12

Similar Threads

  1. Is there a way to display the "runtime" in minutes instead of seconds?
    By -Sliver- in forum Dynomotion/Kflop/Kanalog
    Replies: 2
    Last Post: 09-30-2016, 03:24 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 11-24-2014, 07:41 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 11-15-2013, 07:31 PM
  4. "Runtime error 9 - subscript out of range" on Techno CNC interface
    By zhoudfoster in forum General CNC (Mill / Lathe) Control Software (NC)
    Replies: 4
    Last Post: 10-26-2009, 04:57 AM
  5. V2XT error message "DRIVE FAULT detected (0,z,y,x) check log"
    By rfdoyle in forum Bridgeport / Hardinge Mills
    Replies: 4
    Last Post: 10-08-2007, 09:35 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •