510,137 active members
2,883 visitors online
Register for free
Login
IndustryArena Forum > CNC Electronics > General CNC Machine Related Electronics > Help on VFD Settings Isacon Power Control Tech A2
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    2

    Help on VFD Settings Isacon Power Control Tech A2

    Hi people I have an Isacon Power Control Tech A2 VFD running a 2.2kw 400hz water cooled spindle, I am thinking the VFD is a rebadged AskPower but not sure, I ran it a few times short spurts no load as I don't want to run it without the right settings.

    (Australia is 220V and 50Hz)

    Config parameters all start with PN, I am not having much luck finding any setup configs hoping someone can point me in the right direction seems like there is a surplus of these in Australia at the moment.

    Eventually, I want to have mach3 control and have found a post on the old forum for wiring if it is an askpower but can't access the wiring diagram logon won't work :-(
    I have a g540 as well as and external cheapy Bob

    Just not having much luck.

    Hopefully i have placed this in the right place.
    Last edited by Austa; 03-20-2019 at 09:22 PM.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1655

    Re: Help on VFD Settings Isacon Power Control Tech A2

    Quote Originally Posted by Austa View Post
    Hi people I have an Isacon Power Control Tech A2 VFD running a 2.2kw 400hz water cooled spindle, I am thinking the VFD is a rebadged AskPower but not sure, I ran it a few times short spurts no load as I don't want to run it without the right settings.

    (Australia is 220V and 50Hz)

    Config parameters all start with PN, I am not having much luck finding any setup configs hoping someone can point me in the right direction seems like there is a surplus of these in Australia at the moment.

    Eventually, I want to have mach3 control and have found a post on the old forum for wiring if it is an askpower but can't access the wiring diagram logon won't work :-(

    Just not having much luck.

    Hopefully i have placed this in the right place.
    Found with google Search > https://cdn.hackaday.io/files/255641...0UserGuide.pdf

    Most of those drives are pretty much the same. You might find more info on here with a Search for setup for spindles. Mactec54 is an expert on VFDs.
    Retired Master Electrician, HVAC/R Commercial. FLA Saturn 2 4x4 CNC Router

  3. #3
    Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    2
    Thanks wmgeorge

    They look almost the same, besides mine doesn't have a potentiometer and not having a data serial port.

    PN 01 Different
    thinking the above is to set RPM?
    PN 13 Different
    PN 14 Different

    I have attached the Config Parameters as well as the control ports pages to make it easier and as a reference. hopefully this will help guide others in the future when I have it sorted.

    Link to the User Guide http://www.et.byu.edu/~sorensen/A2%20VFD%20Manual.pdf
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 20190321_070821-v2.jpg   20190321_070727v2.jpg  
    Last edited by Austa; 03-21-2019 at 03:31 AM.

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    60

    Re: Help on VFD Settings Isacon Power Control Tech A2

    Not sure what going on but now I have to different accounts on CNCZone the one on my Laptop is Austra on my laptop wouldn't let me recover my password, but my workshop PC still has the old password (getting confused lol) anyway I found these number in another thread from mactec not sure on PN14 though?

    Pn02=400
    Pn10=400
    Pn12=400
    PN08=15
    PN09=15
    PN11=120
    PN14=10 Not 500

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    10578

    Re: Help on VFD Settings Isacon Power Control Tech A2

    Quote Originally Posted by WillyInAus View Post
    Not sure what going on but now I have to different accounts on CNCZone the one on my Laptop is Austra on my laptop wouldn't let me recover my password, but my workshop PC still has the old password (getting confused lol) anyway I found these number in another thread from mactec not sure on PN14 though?

    Pn02=400
    Pn10=400
    Pn12=400
    PN08=15
    PN09=15
    PN11=120
    PN14=10 Not 500
    The 500 is the Default it should be 400 for your spindle
    Mactec54

  6. #6
    Registered
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    60

    Re: Help on VFD Settings Isacon Power Control Tech A2

    Quote Originally Posted by mactec54 View Post
    The 500 is the Default it should be 400 for your spindle
    Thanks, Mactec much appreciated I will change it is there anything else that would pose an issue in your mind :-)

    I have set PN 01 to 24000 as from what I am gathering that relates rpm?

  7. #7
    Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    10578

    Re: Help on VFD Settings Isacon Power Control Tech A2

    Quote Originally Posted by WillyInAus View Post
    Thanks, Mactec much appreciated I will change it is there anything else that would pose an issue in your mind :-)

    I have set PN 01 to 24000 as from what I am gathering that relates rpm?
    Yes these are a strange VFD PN01 is only a display so may not relate to what RPM it is running but worth a try

    PN14 is not active unless PN13 has a number so it does not matter what was in PN14 that would of been why it was still at the default, playing with torque can be tricky with this VFD Drive, if you find that you are stalling the spindle really easy then look at PN13 but start with a very low number as these spindles don't take much to fry them if you apply to much torque
    Mactec54

  8. #8
    Registered
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    60

    Re: Help on VFD Settings Isacon Power Control Tech A2

    Thank you Mactec54 Much appreciated.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •