502,661 active members
4,747 visitors online
Register for free
Login
IndustryArena Forum > Machine Controllers Software and Solutions > Fanuc > inside arcs with comp doing "loop de loops"
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    21

    inside arcs with comp doing "loop de loops"

    Whenever I do an inside arc on my FANUC 10m, I get full circles then it goes on it's way to do the program as programmed.

    It happens with I, J, and R.

    I recently accidently erased all my parameters and re-entered them through a parameter list from leadwell

  2. #2
    Gold Member
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2919
    Why not post an example of the code so we can take a look?

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    21
    Quote Originally Posted by dcoupar View Post
    Why not post an example of the code so we can take a look?

    %
    O100
    (MTOOL T9 S1 D.5 H5. DIAM_OFFSET 9 = .25)


    G90 G80 G40 G20 G17

    G00 G91 G28 Z0.
    G91 G28 X0. Y0.


    T9 M06
    S374 M3
    G00 G90 G54 X-.3 Y0.
    M01
    G43 H9 Z.1 M08
    G01 Z-.5 F.9
    G42 D59 Y.3 F50.
    G02 X0. Y0. I0. J-.3
    G01 Y-2.
    X.4
    G03 X.5 Y-1.9 I0. J.1
    G01 Y-1.8
    G02 X.8 Y-1.5 I.3 J0.
    G01 X1.9
    G03 X2. Y-1.4 I0. J.1
    G01 Y-.6
    G03 X1.9 Y-.5 I-.1 J0.
    G01 X.8
    G02 X.5 Y-.2 I0. J.3
    G01 Y-.1
    G03 X.4 Y0. I-.1 J0.
    G01 X0.
    G02 X-.3 Y.3 I0. J.3
    G40 G01 X0.
    G90 G00 Z.1
    G91 G28 Z0. M05
    G91 G28 X0. Y0.
    G90
    M30
    %

  4. #4
    Gold Member
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2919
    Does it do this on the lead-in G02 arcs also? I assume it worked properly before the parameters were erased?

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    21
    Quote Originally Posted by dcoupar View Post
    Does it do this on the lead-in G02 arcs also? I assume it worked properly before the parameters were erased?
    Yes, any arc where the cutter's 'inside' the arc.

  6. #6
    Registered
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    21
    I found it!!!

    Param 6010 was too high!!! I'll run a few programs and see how it goes.

  7. #7
    Gold Member
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2919
    Way to go!

  8. #8
    Registered
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    21
    Quote Originally Posted by dcoupar View Post
    Way to go!
    I get a little apprehensive with just plugging away. Idon't want to wreck anything.

    Are you familiar with parameters for spindle gear selection?

    Up to 1000 RPM, my speed quadruples. Over 1000 (even 1000.5), it's just fine.

  9. #9
    Gold Member
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2919
    My 10M manual is 180 miles away, sadly. I'll take a look when I get home this evening. What make/model machine is this?

  10. #10
    Registered
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    21
    Quote Originally Posted by dcoupar View Post
    My 10M manual is 180 miles away, sadly. I'll take a look when I get home this evening. What make/model machine is this?

    Leadwell
    Model MCV 550D
    Series: 865282
    Mfg. Date: Jan 1986
    Fanuc 10MA
    Mfg. No: 5983

    I need the spindle speed parameters. They are 5600 to 6000

  11. #11
    Gold Member
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2919
    Just out of curiosity, have you contacted Leadwell? They may have copies of the parameter list for that machine.

  12. #12
    Registered
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    21
    Quote Originally Posted by dcoupar View Post
    Just out of curiosity, have you contacted Leadwell? They may have copies of the parameter list for that machine.

    I have a copy they sent me. It's missing the spindle ratios, though.

Similar Threads

  1. G320 "common" or "+5vdc" why do they vary?
    By beezerlm in forum Gecko Drives
    Replies: 3
    Last Post: 01-12-2008, 11:00 PM
  2. rfq: 1 1/4" threads on inside of round tube
    By dsmdude in forum Employment Opportunity
    Replies: 5
    Last Post: 04-26-2007, 04:25 AM
  3. 3D image "cracked" inside glass
    By moyesboy2 in forum Glass, Plastic and Stone
    Replies: 17
    Last Post: 08-04-2006, 07:42 AM
  4. tracking down MDI "hang" with loops & macros
    By howling60 in forum CamSoft Products
    Replies: 7
    Last Post: 03-02-2006, 09:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •