548,477 active members*
2,932 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    0

    Camplus on Emmegi

    Hi. We have an Emmegi machine center. The software that came with the machine in Camplus:

    http://www.emmegi.com/Sezione.jsp?id...SezioneRif=152

    Does anyone know if it is possible to use other software with this brand of machines?

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    0

    Hi. We have an Emmegi machine center. The software that came with the machine in Camp

    Yes you can use CAMquix by a company called CamProx.org

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    0
    Quote Originally Posted by SimonPHarvey View Post
    Yes you can use CAMquix by a company called CamProx.org
    Thank you. Do you happen to know if this software is any easier to use then the software that came with the machine?

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    30

    Camplus

    Why are you wanting to change the software

    its quite capable if you know how to use it there are a few issues that you need to get used to but you can work around almost anything and if you set your machinings up properly it can be used like standard pragmatic programing on any other software

    feel free to pm if you have specific questions

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    0
    I have a few years experience on this software, there are some things that it just wont do, but I have found it more than capable of operating the machine correctly. The CamPlus software was developed with the machinery manufacturer to cover virtually all eventualites of operating requirement. There are very easy ways to optimaise its effeciences. From experience, the Wictop program works, but you are adding more variables.
    I guess it depends on what you are trying to achieve with the machine and how.
    Feel free to pm here too

  6. #6
    Registered
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    10

    Re: Camplus on Emmegi

    Is there a post processor available somewhere so that the Emmegi can be run off of Alphacam?

  7. #7

    Re: Camplus on Emmegi

    Quote Originally Posted by Rob-wef View Post
    I have a few years experience on this software, there are some things that it just wont do, but I have found it more than capable of operating the machine correctly. The CamPlus software was developed with the machinery manufacturer to cover virtually all eventualites of operating requirement. There are very easy ways to optimaise its effeciences. From experience, the Wictop program works, but you are adding more variables.
    I guess it depends on what you are trying to achieve with the machine and how.
    Feel free to pm here too
    i need help learning how to use camplus 5.0 and shape 3.1 any help would be nice got droped on this and have no idea what to really do

  8. #8

    Re: Camplus on Emmegi

    Quote Originally Posted by tyloreder View Post
    i need help learning how to use camplus 5.0 and shape 3.1 any help would be nice got droped on this and have no idea what to really do
    what u need help with on camplus?

  9. #9

    Join Date
    Nov 2021
    Posts
    1

    Re: Camplus on Emmegi

    Yes!

    SolidCAM www.solidcam.com

    Programs generated directly from CAD SOLIDWORKS and sent straight to the machine

Similar Threads

  1. Help on Emmegi Diamant Equipment Using Camplus
    By scott4tg in forum Uncategorised CAM Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 05-29-2021, 09:35 PM
  2. Emmegi CNC Equipment Question
    By scott4tg in forum Uncategorised MetalWorking Machines
    Replies: 2
    Last Post: 08-18-2015, 07:50 AM
  3. Any one 4 help ..plz ...emmegi cnc
    By Muradrabaia in forum General CNC (Mill / Lathe) Control Software (NC)
    Replies: 0
    Last Post: 12-07-2013, 06:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •