532,016 active members*
3,314 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > MetalWorking Machines > Cincinnati CNC > CINCINATI SABRE 750 CON A2100
Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    CINCINATI SABRE 750 CON A2100

    DEAR,
    WE HAVE A SABER 750 MACHINE WHICH IS GENERATING AN ALARM AT THE TIME OF MAKING THE TOOL CHANGE (T1M6) IT IS GENERATING A DISABLED MAGAZINE ALARM. BEFORE REACHING THIS FAILURE, WE CHANGED THE RESOLVE SINCE IT WAS DAMAGED AND TO ME PREVIOUSLY THEY WERE USING THE MACHINE AS A MILLING MACHINE BUT NOW WE WANT TO PUT THE MACHINE TO WORK AT 100%, ANY HELP IS A GREAT HELP. FIRST OF ALL, THANKS.

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    526

    Re: CINCINATI SABRE 750 CON A2100

    You need to change the TOOL CHANGER TYPE to 21 tool changer or look through the options under that label. The tool changer is disabled now.

    MIKE CNC Machine Services INC | Cincinnati Milacron MachinesCNC Machine Services

  3. #3

    Re: CINCINATI SABRE 750 CON A2100

    DE ALGUNA MANERA LOGRE ACTIVAR EL CAMBIADOR DE HERRAMIENTAS A 21 POSICIONES, MI PROBLEMA ACTUAL ES QUE DESPUES DE REFERENCIAR LOS EJES Y EL MAGAZINE, INTENTO HACER UN CAMBIO DE HERRAMIENTAS EN MDI "T2M6" ME GENERA LA ALARMA 39-70 °TOOL DRUM 1 SEARCH FAILURE°, LUEGO INTENTO MOVER EL MAGAZINE EN MODO JOG MECH CON LAS OPCIONES INC, DEC PERO GIRA 2 POSICIONES Y VUELVE A GEENRAR LA MISMA ALARMA. REVISE EL SENSOR QUE SE ENCUENTRA EN LA PARTE SUPERIOR IZQUIERDA PERO SE VE BIEN.
    TODA AYUDA SERA BIEN RECIBIDA.

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    345

    Re: CINCINATI SABRE 750 CON A2100

    As Mike had pointed out, the tool changer was disabled in the pictures you posted. This means someone deliberately disabled it, and from what you are now experiencing, it seems likely they disabled it because it was faulting out previously and they decided not to fix it. What history do you have of the machine? It might be best to find out who disabled it and why?
    For the current error, it seems the pocket count prox switch is not working properly. Since you indicated it is moving 2 pockets instead of 1, it is likely seeing the additional pocket index and faulting because it overshot position. You need to determine why it is indexing too far. Is it seeing the prox switch at the right time? Is a relay or output sticking on? Is the motor overshooting position?

Similar Threads

  1. Need help! Cincinati sabre 1000
    By ahmedabdelhafez in forum Cincinnati CNC
    Replies: 2
    Last Post: 04-10-2019, 12:39 PM
  2. Need Help! Cincinati Sabre 500 ATC program deleted
    By bluejay0124 in forum Auto Tool Changer
    Replies: 0
    Last Post: 10-09-2015, 03:17 AM
  3. Sabre Cincinati Milacron VMC
    By M.RISHIKESH in forum Fanuc
    Replies: 1
    Last Post: 09-17-2012, 05:13 PM
  4. Replies: 5
    Last Post: 03-08-2011, 08:37 PM
  5. A2100 Cincinati Hard Disks
    By tricky in forum Uncategorised MetalWorking Machines
    Replies: 0
    Last Post: 05-28-2005, 02:03 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •