525,382 active members*
2,204 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    63

    dynapath 10 - MDI?

    i've been learning my dynapath 10 controller and i've got the hang of jogging, setting zeros, setting tool lengths, sending gcode, running gcode. One thing i've not found is how to manually send a command through an MDI interface or something like that.

    if i want to walk up to the machine and say go to x_, y_, z_ coordinate, it would be nice to just hand type that command at the console. simpler yet, what if i just want to walk up and turn on the spindle.

    do i really have to create a new program and go through the conversational interface for those 1 line commands?

  2. #2
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    560

    Re: dynapath 10 - MDI?

    ...it is odd that Dynapath did not have a MDI mode. a work around (for me) was to create in the Catalog a program called MDI, then using Mode Select> (4) >Event Type>EIA then Enter commands, then use Store/Run or Cycle Start (not sure about which your machine has for soft keys) to execute commands.
    DJ

  3. #3
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    560

    Re: dynapath 10 - MDI?

    ...correction...should have been Mode Select>3 Program

  4. #4
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    560

    Re: dynapath 10 - MDI?

    ...may help if you dont have a manual.

    Attachment 445582

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    11

    Re: dynapath 10 - MDI?

    If it's anything like the Delta40, then MDI mode is accessed as follows.

    Enter program mode 3.
    For the N# type only "N." then enter.
    Now you can enter commands on this one "line" and hit cycle start. Then change the line and hit cycle start as many times as you like for MDI commands.

    One warning, I usually do this in whatever program is active and it does not change the program UNLESS I forget to type N . ENTER first. Then I am changing the first line of the program.

    Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Similar Threads

  1. G02 and G90/91 on Dynapath 40M
    By dmcnally in forum Dynapath
    Replies: 0
    Last Post: 03-07-2014, 06:40 PM
  2. dynapath 10
    By logger in forum Tree
    Replies: 0
    Last Post: 07-31-2012, 08:49 PM
  3. Dynapath 20m
    By HANSENTECH in forum Dynapath
    Replies: 1
    Last Post: 07-21-2010, 07:32 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •