532,240 active members*
3,674 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > MetalWorking Machines > Fadal > Fadal 4th axis electronics question
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    24

    Fadal 4th axis electronics question

    I'm probably going to purchase a 1998 fadal 2016L that had everything for a 4th axis but the guy took the axis card out and put it in another machine to make a sell. The machine has ac servos but the 4th axis was DC and the machine has a dc amp off to the side, the wiring is in the machine and I'm getting 2 vh5c 4th axis with it. The build sheet for the machine says that it came with the vh5c rotary indexer.
    My questions are as follows:

    Can I use any axis card and install the A axis eproms or do I have to have a specific 1010-5 card?
    Also, what does the letter designate after the -5? do I need to look for a specific lettered card?

    Where can I find an A axis card and what is a reasonable price?

    How do I know if the vh5c is AC or DC? This shop had numerous machines and no one seems to know which 4th axis went to what machine.

    From the posted pictures, can anyone tell if I am missing anything other than the A axis card?
    Attachment 451744Attachment 451746Attachment 451748Attachment 451750

  2. #2
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    780

    Re: Fadal 4th axis electronics question

    Can I use any axis card and install the A axis eproms or do I have to have a specific 1010-5 card?
    Yes. There is a DIP Socket which has some jumpers to config the card to work with any axis. Also, you need the correct Eproms You can read more on jumpers on Page 260-261
    https://flintmachine.com/images/uplo...C_Controls.pdf

    How do I know if the vh5c is AC or DC? This shop had numerous machines and no one seems to know which 4th axis went to what machine.
    The hookup cable Plugs are different size. DC will have one larger 50mm(appox) Plug and the AC will have two smaller Cable Plugs.
    https://www.fadalcnc.com/media/pdf/t...ary_Tables.pdf

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    393

    Re: Fadal 4th axis electronics question

    You are only missing the A-axis card and that is a DC 4th axis. So the rotary has to have a MTR-0003 Glentek motor with the single plug as stated above. If you want a brand new rotary call Index Designs CNC for sure. They are in Chatsworth CA

  4. #4

    Re: Fadal 4th axis electronics question

    Roblox Robux Generators – doing a quick search on Google reveals many online generators. However, most of these generator sites are fake and do not work. That is why today we’ll be walking you through a working Roblox Robux Generator tool that does not require human verification. That’s right, Free Robux added to your account without any extra hassle or human verification perils. Let’s jump right into it https://roblox-robuxgenerator.net/

  5. #5
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    780

    Re: Fadal 4th axis electronics question

    dear gen,

    ....your born on date is robot. stay masked

Similar Threads

  1. Info on Fadal probe electronics and M codes
    By ryanpierce in forum Fadal
    Replies: 11
    Last Post: 05-02-2020, 12:55 AM
  2. SX3 to X4 electronics question
    By Vatorman in forum X3/SX3/G0619/G0463
    Replies: 22
    Last Post: 01-30-2014, 04:23 AM
  3. Electronics question
    By Gareth52 in forum Stepper Motors / Drives
    Replies: 22
    Last Post: 09-28-2011, 08:54 PM
  4. electronics question
    By eloid in forum DIY CNC Router Table Machines
    Replies: 8
    Last Post: 02-17-2009, 07:30 AM
  5. Electronics Question
    By js11110 in forum General CNC Machine Related Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 04-27-2006, 01:07 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •