550,246 active members*
752 visitors online*
Register for free
Login
Page 1 of 2 12
Results 1 to 20 of 23
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    211

    Exclamation Fanuc OM-C pmc problem

    Hi
    I have a Kaffo VMC1200 equiped with fanuc OM-C cnc system with PMC-M on slave. Right now I facing a problem of the PMC. Whenever I switch on the system, during boot screen, I am getting a message "slave ready waiting for PMC" & then not ready being appeared on the screen.
    I am not familier with PMC-M card on slave. although I had interfaced couple of Fanuc OM with PMC-L but PMC-M new for me. I donot know how to interface PMC-M card. Even I donot have it's connection manual & drawing.
    Kindly help me to solve this problem & send me it's manual.

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    211
    Still waiting for someone's reply, please help me. atleast send me connection manual hardware or pmc-M card details.

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    333
    I get "Not Ready" when my e-stop button is pressed.
    Can you edit a program?
    Can you get to the 700 series diagnostics?

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    211
    Only not ready is being appeared on the screen & nothing happen like, mode selection, etc. As system shows during boot slave ready waiting for pmc. I think PMC-M card is not communicate with cnc. I donot have PMC-M card details & it's manual for futher diagnostics. Please help me.

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    21

    Smile Cnc Service

    It is very hard to say that it came from this card, some time Master card, PSU, Fuse and 24v shorted ground and so on . I think better you call Fanuc local service for this problem. I have connecting manual for this if you want email me at k_amnaj@yahoo.com. It is very big file around 5.8MB.
    Thanks

  6. #6
    Registered
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    333
    My manual discusses PMC-M with "I/O Link" and without "I/O Link".
    Which is your setup?

  7. #7
    Registered
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    211
    Quote Originally Posted by bborb View Post
    My manual discusses PMC-M with "I/O Link" and without "I/O Link".
    Which is your setup?
    It's PMC-M with I/O link. I think so but not sure. PMC I/O card is mounted seperately from mother board.

  8. #8
    Registered
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    211
    please help me , atleast send me it's manual.

  9. #9
    Registered
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    211
    Still waiting for someone's help, please help me , atleast send me it's manual.

  10. #10
    Registered
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    21

    PMC Problem

    Check your email of both guys, I have sent them and some basic procedure for you.
    Thanks!

  11. #11
    Registered
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    210
    If you have a back up copy of the parameters I would try dumping the system and reloading.
    To do this power up holding in "RESET" and "DELETE" pushbuttons

  12. #12
    Registered
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    211
    Quote Originally Posted by CNC SERVICE View Post
    Check your email of both guys, I have sent them and some basic procedure for you.
    Thanks!
    I did not receive your mail, please send me again.
    ahe_303@rediffmail.com

  13. #13
    Registered
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    211

    pmc problem

    Hi
    I have a Kaffo VMC1200 equiped with fanuc OM-C cnc system with PMC-M on slave. Right now I facing a problem of the PMC. Whenever I switch on the system, during boot screen, I am getting a message "slave ready waiting for PMC" & then not ready being appeared on the screen.
    I am not familier with PMC-M card on slave. although I had interfaced couple of Fanuc OM with PMC-L but PMC-M new for me. I donot know how to interface PMC-M card. Even I donot have it's connection manual & drawing.
    Kindly help me to solve this problem & send me it's manual. Just have a look here I am sending you some images of machine. Please somebody help me.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails DSC02944.JPG   DSC02945.JPG   DSC02950.JPG   DSC02951.JPG  


  14. #14
    Registered
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    21

    Smile

    Hi Rai,
    Pls check your email.
    Normally, you can try to take off the PMC card from mother board then power on. If the system boot up to normal status I mean at Position page but getting EMG or Not Ready that mean your PMC card is trouble else your mother board having problem. This can be run without PMC system. Some Fs-Omc can also ruuning IPL mode like the procedure follow,
    1. Power off
    2. Press 7 & 9 or -(minus) & . (point) together then the system ask will you to run the system without PMC then press Y to accept the condition then if the machine can boot to normall status you have to replace PMC-M card or ROM / OE1 and OE2 that you have to call Kafo directly. You can ask William at Kafo to help you.

    Thanks!

  15. #15
    Registered
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    21

    Unhappy Solution

    Hi Rai,
    Sorry to tell you that I can't email you, it seem that you are unlucky to receive my manual. It always denied from your server many many times.
    This is an message from our mailbox,


    "MAILER-DAEMON@yahoo.com" <MAILDAEMON@yahoo.com>AddTo:k_amnaj@yahoo.comCc: Find:
    Hi. This is the qmail-send program at yahoo.com.
    I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
    This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

    <ahe_303@rediffmail.com>:
    59.160.240.132 failed after I sent the message.
    Remote host said: 552 suspicious virus code detected in executables attached, message not accepted (#5.3.4)

    --- Below this line is a copy of the message.

    Thanks!

  16. #16
    Registered
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    211
    Sorry You can send me here :

    bewide_22@yahoo.co.in

    Thanks again

  17. #17
    Registered
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    211

    Smile Hi

    First of all thank you very much for your reply. I had removed PMC card from mother board & system boot up to normal status at position page (Not ready).
    Can you tell me which one is defective PMC-M card A16B-1211-0901 B or mother board or It's ROM's OF1 & OF2 got damaged ? Kindly help me. Could I use it's PMC-L card by making new ladder with new addresses & some hardware changes. It would be only for it's mode selection with all axis movement. ATC will not work.
    Thanking you,

    Quote Originally Posted by CNC SERVICE View Post
    Hi Rai,
    Pls check your email.
    Normally, you can try to take off the PMC card from mother board then power on. If the system boot up to normal status I mean at Position page but getting EMG or Not Ready that mean your PMC card is trouble else your mother board having problem. This can be run without PMC system. Some Fs-Omc can also ruuning IPL mode like the procedure follow,
    1. Power off
    2. Press 7 & 9 or -(minus) & . (point) together then the system ask will you to run the system without PMC then press Y to accept the condition then if the machine can boot to normall status you have to replace PMC-M card or ROM / OE1 and OE2 that you have to call Kafo directly. You can ask William at Kafo to help you.

    Thanks!

  18. #18
    Registered
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    8
    Hi Rai,
    Pls check your emails.

    ahe_303@rediffmail.com

    bewide_22@yahoo.co.in

    Babak

  19. #19
    Registered
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    14
    Dear Sir,
    Kindly help us for kafo vmc-1200 with fanuc 0M pmc M.
    We need nc and pc Parameter.
    Also need eprom(oe1 & oe2).
    We will pay you reasonable if there is need.
    Its very urgent.
    Waiting for your positive reply at the earliest.
    your immediate response will be highly appreciated.
    Thanks and Regards,
    Devender Sharma
    9878488014
    CNC SOLUTIONS (INDIA)
    Ludhiana Punjab
    info@cncsolutionindia.com
    cncsolutionsindia@gmail.com
    b.devender@hotmail.com

  20. #20
    Registered
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    4

    Re: Fanuc OM-C pmc problem

    Hello sir.........
    I have matsuura mc600-v equiped with fanuc om-c.last day i shutdown the machine in running condition but today when i start the machine the machine shows alarm.
    603 PMC ALARM : WATCH DOG
    604 PMC ALARM :ROM PARITY
    What whould i do please help me..................

Page 1 of 2 12

Similar Threads

  1. Fanuc problem
    By kmarsus in forum Fanuc
    Replies: 4
    Last Post: 05-05-2013, 04:56 AM
  2. Fanuc PSU Problem...
    By shahid446 in forum CNC Machining Centers
    Replies: 0
    Last Post: 10-22-2012, 05:28 AM
  3. Fanuc I/O Problem?
    By jorber in forum Fanuc
    Replies: 11
    Last Post: 10-17-2012, 01:24 PM
  4. LSK problem with my fanuc
    By samiahmed in forum Fanuc
    Replies: 9
    Last Post: 03-08-2010, 09:40 AM
  5. Fanuc 18M oil problem
    By mustafaguler in forum Uncategorised MetalWorking Machines
    Replies: 1
    Last Post: 09-18-2008, 08:35 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •