523,766 active members*
1,894 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > MetalWorking Machines > Okuma > LB15 "2561 RS232C ready interrupt time out error"
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    102

    LB15 "2561 RS232C ready interrupt time out error"

    On my LB15 (1990) all of a sudden when I try to send data to the lathe I get this error "2561 RS232C ready interrupt time out error".

    From lathe to PC no issues. Never see this before.

    Same cable same programs. Any ideas?

  2. #2
    Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    258

    Re: LB15 "2561 RS232C ready interrupt time out error"

    Maybe there is a wrong parameter set
    "Imagination is more important than knowledge."

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    102

    Re: LB15 "2561 RS232C ready interrupt time out error"

    Quote Originally Posted by kurmay View Post
    Maybe there is a wrong parameter set
    Yes I suspect you maybe correct, I just tried a second PC and it does the same ie CNC to PC ok but PC to CNC after data transmits I get the time out error.

    For the LB15 lathe with a 5000 L-G control do you know the parameters?

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1036

    Re: LB15 "2561 RS232C ready interrupt time out error"

    Your error message means that it is not receiving the “go” signal in the allotted time. Check Parameters like Kurmay says to see if XON/XOFF or software handshaking is selected. Not very likely the machine settings changed but much more possible on the PC. Check there first then be sure to READ on the machine before sending from the PC.

    Best regards,
    Experience is what you get just after you needed it.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    258
    "Imagination is more important than knowledge."

  6. #6
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    509

    Re: LB15 "2561 RS232C ready interrupt time out error"

    ...good time to backup the Parameters what ever they are set at currently...if you can still send to PC. other possible things to check I've seen failed/weak memory batterys cause problems. Bad grounding, RF noise near the cable.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 03-27-2018, 11:44 AM
  2. Error 152 "Drive not Ready"
    By moldcore in forum Milltronics
    Replies: 8
    Last Post: 09-10-2017, 04:37 PM
  3. OSP 5020L on LC-30 "2561 Error" Help
    By TriumphMachine in forum Okuma
    Replies: 3
    Last Post: 03-23-2012, 09:31 PM
  4. 2561 Time Out Error
    By mbm in forum Okuma
    Replies: 10
    Last Post: 06-25-2011, 02:41 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •