545,505 active members*
2,144 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    6

    Looking for post

    Trying again...

    Does any have a :

    4 axis
    MasterCam v9
    Bostomatic 312
    postprocessor

    ... or a lead on where
    to find one?

    (Reseller hasn't one...)

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    1876
    Mastercam comes with many many posts on the CD. I've seen one that starts with MPBos, see if you can find it on the CD. If not, ask your reseller for it. When you get it, post some code with it, then come back and maybe we can walk you thru making the mods yourself. (I'm sure it's just a switch you need to toggle inside the post to enable 4th axis.)

    p.s. Asking someone to give you a post will usually get you ignored, or flamed. Most MC users modify their own posts, or pay to have them developed, so asking for 'freebies' is a no-no. Keep in mind that while they won't just give you a post, they'd be more than happy to help you with yours.. :cheers:

    'Rekd
    Matt
    San Diego, Ca

    ___ o o o_
    [l_,[_____],
    l---L - □lllllll□-
    ( )_) ( )_)--)_)

    (Note: The opinions expressed in this post are my own and are not necessarily those of CNCzone and its management)

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    6
    Thanks, Sir.

    Much obliged....

    aiwnios

  4. #4
    Community Moderator cadcam's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    3555

    Post

    Have you tried contacting CNC direct..
    I am lost by the Reseller can not make one for you or get one from another dealer?

    May I ask who your Dealer is ,there are at least 3 in new york?
    (Note: The opinions expressed in this post are my own and are not necessarily those of CNCzone and its management)
    Cadcam
    Software and hardware sales, contract Programming and Consultant , Cad-Cam Instructor .

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5
    Hi guys!
    I have just been assigned as a cnc programmer, and our programming tool is Mastercam V9. I have made a program with mastercam V9, to test on our machines in the shop, but none of the post processors work properly. I just wondered if anyone of you have succecfully altered some mill post processors for machines like:
    1."Bridgeport Interact 520 with heidenhain TNC 155 controller"
    2."Mazak Variaxis 630-5x with Mazatrol 640 M controller"
    3."Mazak MTV-515/40N with Mazatrol M plus controller"
    4."Mazak Micro-Center H12 with Mazatrol M-1 controller"
    From the look of it, it seems like I can get some help here, any help I can get will mean a great deal to me.
    Kim from Norway

  6. #6
    Community Moderator cadcam's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    3555
    Kim you are saying this company bought MC V9 and did not get with the dealer for posts on those machines.

    Oh & what way are you running te Mazaks EIA or Mazatrol?
    (Note: The opinions expressed in this post are my own and are not necessarily those of CNCzone and its management)
    Cadcam
    Software and hardware sales, contract Programming and Consultant , Cad-Cam Instructor .

  7. #7
    Registered
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5
    Hi Cadcam
    We are running Mazak EIA now, but we are going to upgrade to invest in the Mazatrol program soon.
    My boss is very cheap, he won`t buy these post from the reseller, because they are way too exspensive. Some of them costs up too 40 000 Norwegian kroner about 5500 - 6000$.
    To save our very small workshop some money, I asked for them here on this forum, in hope for some luck.
    A program to make these posts, with manual, would also be of great help, can someone help me with this???
    Kim from Norway

  8. #8
    Registered
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    113
    hi kim
    mastercam post files are gerenic which will allow you to modify
    them to suit your requirements
    post me a sample and i will demonstrate for you
    thats if i'am allowed
    best regards
    peter

  9. #9
    Community Moderator cadcam's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    3555
    thats if i'am allowed
    Peter there is not problem at all helping someone edite ther post.

    that is a good thing if you can.
    A good post is a good thing.As a dealer I am sorry that I can not just give out posts all day.But it does take me time to adjust them and that is time and money..

    But I will try and help and give suggestions..

    Kim so you know a proper Post can make you or breake you.

    As for the Mazatrol post thought this is a specialty chhok item from Caimax Systems and not a standerd post.

    But So you have a mixture of lathe and mill .
    The post for the Mazak Variaxis 630-5x is a hard post to work with along with it also being a 5X machine.

    your boss does not want to spend a few 1000 dollars after spending hundreds thousands on these really nice machines.
    But does not want to make sure they are coded corectly.

    I am sorry just don't understand these thoughts.
    All I can say is good luck in your search.
    (Note: The opinions expressed in this post are my own and are not necessarily those of CNCzone and its management)
    Cadcam
    Software and hardware sales, contract Programming and Consultant , Cad-Cam Instructor .

  10. #10
    Member
    Join Date
    May 2018
    Posts
    15

    Re: Looking for post

    Quote Originally Posted by Rekd View Post
    Mastercam comes with many many posts on the CD. I've seen one that starts with MPBos, see if you can find it on the CD. If not, ask your reseller for it. When you get it, post some code with it, then come back and maybe we can walk you thru making the mods yourself. (I'm sure it's just a switch you need to toggle inside the post to enable 4th axis.)

    p.s. Asking someone to give you a post will usually get you ignored, or flamed. Most MC users modify their own posts, or pay to have them developed, so asking for 'freebies' is a no-no. Keep in mind that while they won't just give you a post, they'd be more than happy to help you with yours.. :cheers:

    'Rekd
    can you actually fix a"gp.exe has exited unexpectedly"error ? what is the proper extension for a post processor or does it depend on the software?

Similar Threads

  1. Special post for presentation! Laser manufacturers/dealers post their contacts here!
    By Litografa in forum General Laser Engraving / Cutting Machine Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-22-2010, 07:23 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •