541,079 active members*
2,952 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 13 of 13
  1. #1

    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    1

    Exclamation Macro transfer in fanuc 6m

    Good morning,
    i just had a problem with the control of the fanuc 6M and I have to transfer the macros to the control.
    So that there is a procedure but not the memory ... can someone help me?
    infinitely thank you

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    194

    Re: Macro transfer in fanuc 6m

    You have the Macros?
    There is a Macro Screen on the 6M ?
    Can you output them at all what is in there ?

  3. #3
    Member
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    16

    Re: Macro transfer in fanuc 6m

    ay o hey hows it going

    6t here random question for you guys about the program directory relating to 071 error

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    194

    Re: Macro transfer in fanuc 6m

    Error 71 ----------------The Address to be searched for was not found ---------------means the program or macro address is not there

  5. #5
    Member
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    16

    Re: Macro transfer in fanuc 6m

    Quote Originally Posted by lshingleton View Post
    Error 71 ----------------The Address to be searched for was not found ---------------means the program or macro address is not there

    so i had an issue where an operator went about fixing this error and wiped programs that were in the machine since we got it, now it wont let me put in more than two programs when we had at least 10 decent sized ones.

    throws the 71 error even though program name is not taken in the machine

  6. #6
    Registered
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    194

    Re: Macro transfer in fanuc 6m

    Lost programs or Parameters ?
    There is Parameters related to memory size

  7. #7
    Member
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    16

    Re: Macro transfer in fanuc 6m

    Quote Originally Posted by lshingleton View Post
    Lost programs or Parameters ?
    There is Parameters related to memory size
    as far as i know we lost the programs and not the parameters... but we do not even have the parameters for that controller

  8. #8
    Registered
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    194

    Re: Macro transfer in fanuc 6m

    There is an optional parameter i think increases the memory size thats why i ask
    When your are the machines create 3 or four sub programs with almost nothing in it and see if the control can recognize them
    M98 P8000
    M98 P8001 and just put and M99 in the subs for return --Will show if its memory size or something else

  9. #9
    Member
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by lshingleton View Post
    There is an optional parameter i think increases the memory size thats why i ask
    When your are the machines create 3 or four sub programs with almost nothing in it and see if the control can recognize them
    M98 P8000
    M98 P8001 and just put and M99 in the subs for return --Will show if its memory size or something else
    Your hunch was right threw the same 071 alarm while trying to make the sub program, there are no prior sub programs in the control

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by tridnt View Post
    Your hunch was right threw the same 071 alarm while trying to make the sub program, there are no prior sub programs in the control
    That's the controller I'm working with
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 16185708590251734986451592603810.jpg  

  10. #10
    Registered
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    194

    Re: Macro transfer in fanuc 6m

    Yes and just uses the RS232 port for communication
    Optional Parameters are the 900s if i remeber right lol

  11. #11
    Member
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by lshingleton View Post
    Yes and just uses the RS232 port for communication
    Optional Parameters are the 900s if i remeber right lol
    Yeah we have two the controllers are like a year apart or something they are OM machines though, they said they are the only two in the states. It's been fun getting them back up and peeling steel.

  12. #12
    Member
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by tridnt View Post
    Yeah we have two the controllers are like a year apart or something they are OM machines though, they said they are the only two in the states. It's been fun getting them back up and peeling steel.
    We ended up just wiping the programs on it, and starting fresh. So far no issues.

  13. #13
    Registered
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    194

    Re: Macro transfer in fanuc 6m

    That controller is a 6T ?---------Big difference from 6t to the O controls in parameter and settings -----Anyway you have a great time and yes been along time since i worked on them controls when new lol

Similar Threads

  1. FANUC MACRO COMPILER / Macro executor
    By ker2008 in forum Fanuc
    Replies: 0
    Last Post: 03-14-2017, 04:59 AM
  2. PC to Fanuc File Transfer
    By rbcmetalwork in forum Fanuc
    Replies: 6
    Last Post: 11-19-2009, 03:50 AM
  3. Fanuc 20 DNC transfer
    By kabelman in forum Fanuc
    Replies: 2
    Last Post: 06-23-2009, 09:12 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 03-27-2009, 09:15 PM
  5. Convert Fanuc Macro to Fadal Macro
    By bfoster59 in forum Fadal
    Replies: 1
    Last Post: 11-09-2007, 06:41 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •