535,290 active members*
2,878 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    43

    Meldas M3 - HELP - E50 file err 18

    My book is not too clear as to what I need to do with this error. Does anyone have any suggestions?

  2. #2
    Community Moderator Al_The_Man's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    23565
    I have never seen that one, but the info I have says that editing and I/O cannot be continued and to contact Mitsubishi service and give the classification number of the error (18).
    Does it occur on program editing or download?
    Al.
    CNC, Mechatronics Integration and Custom Machine Design

    “Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”
    Albert E.

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    43
    Seems to be a file saving issue. Do you know how to reformat?

  4. #4
    Community Moderator Al_The_Man's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    23565
    I have had similar cryptic messages to contact Mitsubishi and it has turned out to be a defective eprom, identified by the classification number, and they sent out a new set for installation. Do you have the number for Mits. Chicago, you can usually get some one rightaway, (Unlike Fanuc!!).
    Al.
    CNC, Mechatronics Integration and Custom Machine Design

    “Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”
    Albert E.

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    43

    Zeroing out Dynamyte 4400

    When I zero out the X,Y and Z axis, I am not able to move them after they reach their home positions. Do I need to enter in the data somewhere? Presently I select Zero Home and push each axis button. All three home buttons light up, then I can do no more.

  6. #6
    Gold Member
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    765
    Sounds like the soft limit parameters need to be re-set. You can check these in the process parameters.

    To reformat the program memory:

    Go into the machine parameters. Let me know if you need instructions on doing this.

    Set parameter 1166 fix_p to 1

    Go to the program erase page. Type the word 'FORMAT' in the second set of brackets and press <input>. Like this:
    ( )(FORMAT )( )

    The control will respond with 'ERASE COMPLETE'.

    Go to the Input page and type the number 4 into the first set of brackets:
    (4)( )( )

    Press <input> and the control will load in the canned cycles.

    Turn the control off and back on again.

  7. #7
    Registered
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    43
    Just wanted to touch base and say thanks to everyone. I am now working on the DNC using the free one that is talked of. That's today's project.

    Thanks Again

    David

  8. #8

    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by MetLHead View Post
    Sounds like the soft limit parameters need to be re-set. You can check these in the process parameters.

    To reformat the program memory:

    Go into the machine parameters. Let me know if you need instructions on doing this.

    Set parameter 1166 fix_p to 1

    Go to the program erase page. Type the word 'FORMAT' in the second set of brackets and press <input>. Like this:
    ( )(FORMAT )( )

    The control will respond with 'ERASE COMPLETE'.

    Go to the Input page and type the number 4 into the first set of brackets:
    (4)( )( )

    Press <input> and the control will load in the canned cycles.

    Turn the control off and back on again.
    Hello, my name Herin.
    Sorry I cant find the "ERASE" softkey/button in "IN/OUT".

    My controller is Meldas 530, I want formatting the memory but I can't find the "ERASE" button on that step.
    Anyone can help?

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 05-04-2015, 12:49 PM
  2. Need a file turned into a dxf file for a project
    By Guitarflyer in forum General MetalWork Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 12-05-2013, 12:31 AM
  3. Convert DWG file to DSTV file
    By benamer in forum Community Club House
    Replies: 1
    Last Post: 07-02-2013, 02:34 PM
  4. Call file as variable from within a file
    By CaptainVee in forum LinuxCNC (formerly EMC2)
    Replies: 2
    Last Post: 12-29-2012, 08:23 PM
  5. converting a mastercam 9 file into a Solidworks file
    By Michael82 in forum Solidworks
    Replies: 5
    Last Post: 04-17-2009, 07:14 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •