548,468 active members*
2,761 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > Machine Controllers Software and Solutions > PlanetCNC > Output Board and Adapter for limit switch on MK3: remaining signals?
Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    Nov 2021
    Posts
    7

    Question Output Board and Adapter for limit switch on MK3: remaining signals?

    Hi everyone,
    I've a question: I've a MK3 board and I've bought a Output board for my spindle, and there are on it, more the PWM signal, three relè output.
    How I can use the other output of the board? (I lost 4 outputs, in this way)
    The same for the Adapter for limit switch: there are on the board 4 input, and the other 4?
    (There are in total 8 inputs and 8 inputs on MK3 board, and only 4outputs and 4 inputs on the additional board...)

    Thank's in advance
    Nino

  2. #2
    Moderator
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    904

    Re: Output Board and Adapter for limit switch on MK3: remaining signals?

    You can make a simple splitter. Something like this:
    https://planet-cnc.com/product/split...put-connector/

  3. #3

    Join Date
    Nov 2021
    Posts
    7

    Re: Output Board and Adapter for limit switch on MK3: remaining signals?

    Ok, thank's.
    The same is for Adapter limit switch board?
    I have to buy another output board o I can use directly the output of the main board?
    Also, I must another Adapter limit board or I can use directy the other input from the main board?
    Nino

  4. #4

    Join Date
    Nov 2021
    Posts
    7

    Re: Output Board and Adapter for limit switch on MK3: remaining signals?

    Quote Originally Posted by Clyde_IT View Post
    Ok, thank's.
    The same is for Adapter limit switch board?
    I have to buy another output board o I can use directly the output of the main board?
    Also, I must another Adapter limit board or I can use directy the other input from the main board?
    Nino
    through the splitter, of course...

  5. #5
    Moderator
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    904

    Re: Output Board and Adapter for limit switch on MK3: remaining signals?

    You can use inputs/outputs directly from main board. Just make sure you don't draw more than 20mA from outputs. And optoisolation is highly recommended for inputs.

  6. #6

    Join Date
    Nov 2021
    Posts
    7

    Re: Output Board and Adapter for limit switch on MK3: remaining signals?

    ok, thank's again
    Nino

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 10-12-2020, 09:23 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 08-14-2019, 03:32 PM
  3. Mk3 output board not working?
    By MrEmo in forum PlanetCNC
    Replies: 4
    Last Post: 01-26-2018, 03:59 PM
  4. cheap limit switch board
    By dertsap in forum DIY CNC Router Table Machines
    Replies: 2
    Last Post: 09-07-2007, 07:08 AM
  5. R90LIM Limit Switch Board
    By cncadmin in forum News Announcements
    Replies: 4
    Last Post: 05-23-2004, 04:20 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •